Testen

Nieuwe website of applicatie?
Tearz Digital test hem grondig en zet de puntjes op de i.

Testen van websites en applicaties

Druk bezig met een nieuwe website?

Laat je website grondig testen en ontvang een uitgebreid testrapport met daarin alle bugs en verbeterpunten om je website te optimaliseren.

Indien gewenst is het mogelijk de gevonden bugs gelijk in te schieten in een ticketsysteem zodat de developer hier direct mee aan de slag kan.

R

Waarom testen?

Ongeacht of een website door een freelancer, in-house developers of door een internetbureau wordt gebouwd zal een website voor lancering grondig getest moeten worden. Dit is een belangrijke fase voor livegang van de nieuwe website die vaak wordt onderschat.

Uiteraard wordt je website vaak door de developer getest en kun je ook zelf je website testen. Het risico is hierbij dat zowel jij, je collega’s, de developer of je vrienden en familie vooral de normale dingen zullen testen. Het voordeel van het inhuren van een externe tester, is dat deze met een frisse blik naar alle content kijkt. Door bewust onverwachte acties uit te voeren, die normale bezoekers ook zullen doen, ontdek je vaak heel veel fouten die anders over het hoofd waren gezien.

Tijdens het testen probeert Tearz Digital zowel alle mogelijke als onmogelijke opties uit, om zoveel mogelijk bugs op te sporen. Hiermee ben je bij livegang verzekerd van een goed werkende website.

Website testen
R

Testonderdelen

Of het nou een grote ingewikkelde website betreft of dat het gaat om een website die slechts uit een aantal pagina’s bestaat, je wilt verzekerd zijn dat jouw bezoekers terechtkomen op een werkende website. De website kan volledig getest worden, maar indien gewenst is het ook mogelijk om slechts enkele onderdelen te testen.

Denk hierbij aan het:

✔ testen van het betalingsverkeer

✔ testen van een webshop

✔ doorlopen van e-learningmodules

✔ testen van het bestelproces

✔ controleren van de werking van een selector

✔ testen van alle interne en externe links

✔ nalezen van alle teksten

✔ controleren en testen van contactformulieren

✔ testen van de website op mobiele apparaten zoals telefoons en tablets

✔ testen van de website in diverse browsers op zowel PC als Mac

R

Testresultaten

Na het testen is het mogelijk om een uitgebreid testverslag te krijgen. Hiermee kun je zelf aan de slag of je kunt het naar de developer sturen. Dit verslag kan zowel in het Engels of Nederlands aangeleverd worden.

Indien gewenst en van toepassing kunnen de testresultaten ook direct in een ticketsysteem worden ingevoerd, zodat de developer hier direct mee aan de slag kan.

Het is ook mogelijk dat de gevonden bugs direct opgelost worden binnen jullie eigen omgeving, afhankelijk van de omvang van de error en het gebruikte content management systeem.

Website laten testen
Of je nou zoveel mogelijk zelf wilt doen of zoveel mogelijk wilt uitbesteden, ik help je graag. Laten we vrijblijvend kennismaken en kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen. Stuur een bericht en ik neem zo snel mogelijk contact op.

Neem vrijblijvend contact op